Drepturile si obligatiile personalului medical – Palmed Patronat

Tel: +40 31 4252 948

Strada Rucar 36A, Sector 1, Bucuresti, cod postal 012257, Romania

Drepturile si obligatiile personalului medical

Intern

Personalul medical va trebui sa isi indeplineasca, atat obligatiile legale, cat si cele contractuale in stricta concordanta cu standardele terapeutice, stabilite prin ghiduri de practica in specialitatea respectiva, aprobate la nivel national, sau in lipsa acestora, cu standardele recunoscute de comunitatea medicala a specialitatii respective. Principalele obligatii ce incumba personalului medical, in exercitarea profesiei, sunt prevazute de Legea nr. 95/2006. Dintre acestea amintim: obligatia acordarii asistentei medicale/ingrijirilor de sanatate, obligatia de diligenta si prudenta in exercitarea profesiei si obtinerea acordului (consimtamantului) informat al pacientului.

Medici
Legea 95/2006 – Legea  privind reforma in domeniul sanatatii – republicata 2015; Titlul XII Exercitarea profesiei de medic. Organizarea si funcţionarea Colegiului Medicilor din Romania
Link util: www.cmr.ro

Biologi, Biochimisti si Chimisti
Legea nr. 460/2003 privind exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog si chimist, infiintarea, organizarea si functionarea Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor in sistemul sanitar din Romania.
Link util: www.obbcssr.ro

Asistenti medicali
Ordonanta de urgenta nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.
Link util: www.oamr.ro

Trebuie sa fii autentificat ca sa lasi un comentariu

Back to Top