logo palmed colored

Furnizorii de servicii medicale private se pot vedea nevoiți să limiteze sau chiar să întrerupă serviciile decontate de stat

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED își exprimă îngrijorarea cu privire la situația actuală a plăților pentru serviciile medicale prestate de furnizori. În acest moment, plățile parțiale nu depășesc 70% din valoarea facturilor emise pentru serviciile efectuate în luna octombrie.

Este crucial să subliniem faptul că furnizorii din segmentul privat joacă un rol esențial în asigurarea accesului pacienților la servicii medicale de calitate, efectuate la timp. Problema plăților parțiale și întârziate pune în pericol capacitatea de a furniza aceste servicii și de a răspunde nevoilor pacienților. Furnizorii de servicii medicale private se pot vedea nevoiți să limiteze sau chiar să întrerupă serviciile decontate de stat, în viitorul apropiat, din cauza lipsei de resurse financiare. Acest lucru ar putea avea un impact devastator asupra accesului la îngrijiri medicale pentru mulți pacienți, la nivel național.

PALMED solicită Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să abordeze această problemă într-un mod transparent și să efectueze, în întregime, plățile restante pentru luna octombrie. Suntem deschiși să colaborăm atât cu CNAS, cât și cu alte instituții cu rol în acest proces, pentru a identifica soluții viabile și sustenabile. Facem apel către Guvernul României și către CNAS să ofere un cadru de predictibilitate pentru plata serviciilor care au fost și continuă să fie efectuate în luna noiembrie, dar și cu privire la cele care ar urma să fie realizate în ultima lună din acest an.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns